Vacature: Projectmedewerker Verkeersgezondheid/Fietsen Alle Jaren

Vanwege het vertrek van de huidige projectmedewerker is Stichting Fietsersbond per direct op zoek naar een nieuwe medewerker.

Achtergrond

De Stichting Fietsersbond is een jonge organisatie die in opdracht projecten en programma’s uitvoert. De stichting is nauw verbonden met de Vereniging Fietsersbond, waar 34.000 leden en 1650 vrijwilligers samen werken aan meer en beter fietsen in Nederland. Onze missie is de wereld op straat verbeteren door middel van meer en beter fietsen. We volgen daarbij scherp maatschappelijke ontwikkelingen.

De projecten in de stichting richten zich op fietseducatie, fietsstimulering, dataverzameling en innovatie. Voor de programma’s Verkeersgezondheid (fietseducatie en fietsstimulering) en het project Fietsen Alle Jaren (zie fietsenallejaren.nl) zijn we op zoek naar een energieke en gedreven projectmedewerker.

Taken

De projectmedewerker is het gezicht van de Fietsersbond richting vrijwilligers en collega’s, van de genoemde programma’s. Je bent verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen en het resultaatgericht uitvoeren van de projecten die bij de programma’s horen. Je bent de sparringpartner voor de programmacoördinator.

Het aantrekken, behouden en enthousiasmeren van vrijwilligers is een belangrijk onderdeel van het werk. De programmacoördinator is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het programma en stuurt waar nodig bij. De projectmedewerker legt verantwoording af aan de projectleiders over behaalde (financiële) resultaten. De Projectmedewerker denkt daarnaast (vanuit zijn/haar achtergrond) mee over de ontwikkeling van de Fietsschool.

Naar wie zijn we op zoek?

We zoeken een enthousiaste collega die opbloeit in een dynamische omgeving waarin veel mensen voor je aan het werk zijn. Onze ideale kandidaat is een teamspeler: flexibel, proactief en stressbestendig.

Je kan overzicht houden; kan medewerkers en vrijwilligers motiveren en kan zo nodig rust brengen; Je bent in staat om binnen budget en uren resultaten te boeken en je houdt daarbij de administratie goed op orde. Je geeft actief feedback aan collega’s en vrijwilligers om de werkprocessen te verbeteren. Je bent initiatiefrijk en ondernemend, maar ook realistisch en kan goed zelfstandig werken; Je bent communicatief zeer vaardig, zowel intern als extern, zowel schriftelijk als mondeling.

We vragen:

• WO of HBO-opleiding met functiegerelateerde scholing;
  • Kennis van het werkveld van de programma’s; bij voorkeur een achtergrond in de gezondheids- of sportwereld.
  • Aantoonbare ervaring met projectmatig werken;
  • Kunnen onderkennen van trends en ontwikkelingen in relatie tot de programma’s;
  • Ervaring met het aansturen van medewerkers, freelancers en vrijwilligers;
  • Kennis van MS Office365 (met name Sharepoint, Word, Excel, Outlook en PowerPoint).

We bieden:

• De functie is in eerste instantie voor 24 uur. Uitbreiding is, afhankelijk van financiering, mogelijk. De aanstelling is voor minimaal een jaar.
  • We bieden een marktconform salaris (minimaal €2454 en maximaal €3495 bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 36 uur).  In een telefoon en laptop wordt voorzien. Je standplaats is ons kantoor in Utrecht, op een steenworp van het Centraal Station.
  • De bedrijfscultuur is inspirerend en informeel. We houden van fietsen, maar professionaliteit staat voorop.
  • We zoeken iemand die zo snel mogelijk kan beginnen
  • Carrièreniveau: starter

Interesse?

Je kunt tot en met zondag 23 juli 2017 reageren. De gesprekken voor de eerste en tweede ronde vinden plaats in week 30 en 31. Reageren als je die weken op vakantie bent heeft geen zin.

Voor meer informatie kun je bellen met Saskia Kluit en/of Jonneke Reichert via 030-291 81 71.

Een motivatiebrief met cv kun je sturen naar sollicitatie@stichtingfietsersbond.nl.

Geplaatst in vacature.